مشاور رئیس سازمان تحقیقات شیلات گفت: فناوری تولید جلبک سبز و سبزآبی در کشور به دست آمد.
غفور شیخ افزود: موسسه تحقیقات شیلات اخیرا یک پروژه تحقیقاتی اجرا کرد که فناوری کشت و پرورش جلبک سبز و سبزآبی بعد از چند سال در کشور بومی شد.
وی افزود: از سال ۱۳۸۰ به بعد بر روی کاربردهای مصرف جلبک تحقیق شد که اخیرا به صورت انبوه و تولید و خشک شده و به عنوان غذای دام و طیور استفاده میشود.
مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات شیلات در مورد مصرف دیگر جلبک گفت: این محصول برای مصارف پزشکی نوعی آنتوبیوتیک به شمار میرود و از خود موادی ترشح میکند که دور ویروس و باکتری هالهای ایجاد کرده و ممانعت از رشد ویروس مینماید و برای انسان آنتی بیوتیک ایجاد میکند که به صورت قرص مصرف انسانی دارد.
وی افزود: همچنین از جلبک برای تسویهخانههای فاضلاب استفاده میشود، به این صورت که جلبکها در محیط فاضلاب قرار داده میشود و با توجه به تولید اکسیژن در محیط باعث جذب دیاکسید کربن شده و اسیدیته محیط کاهش یافته و افزایش اکسیژن باعث میشود باکتریها و میکربها در محیط غیر هوازی فعال میشوند با وجود اکسیژن دیگر فعالیت نمیکنند.
وی افزود:کاربرد جلبک در فاضلاب باعث میشود که مواد آن جمع شده و تبدیل به مواد آلی شده و بصورت کود استفاده میشود.
مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات شیلات افزود: همچنین یکی از کاربردهای جلبک در آبهایی که به نیتریت یا نتیرات آلوده شدهاند با وجود اکسیژن جلبک خاصیت نیتراتهای آب از دست میرود و آب طبیعی برای مصرف کشاورزی به دست میآید.
شیخ در مورد نقش دیگر جلبکها گفت: یک سری مواد پروتئینی و چربی به وسیله آنالیز جلبک بدست میآید که پروتئین مناسب برای مصارف صنعتی و همچنین چربی استفاده میشود.
وی یکی از کاربردهای جلبکها را تغذیه زئوپلانکتون دانست و گفت: این موجودات ریز توسط آبزیان خورده میشوند که با غنی سازی جلبک و دادن انواع ویتامین باعث میشود ، زئوپلانکتون غنی شده و سپس حیوان آبزی که از آن تغذیه میکند نیز دارای گوشت غنی شده شود.
وی افزود: مصرف جلبک باعث افزایش کیفیت گوشت ماهی پرورشی میشود.
مدیر روابط عمومی موسسه تحقیقات شیلات افزود: پرورش جلبک فعلا در حد تحقیقاتی و انتقال دانش فنی به بخش خصوصی است که برخی از جلبکها در آب شیرین و برخی در آب شور دریا پرورش داده میشود.
شیخ افزود: بعضی از جلبکها سمی بوده و توکسین تولید میکنند که سم آنها نیز مصرف پزشکی دارد
منبع:aftab.ir