خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: علمی
نخستین پوشش نانویی ضدامواج تلفن همراه با هدف جلوگیری از اثرات امواج الکترومغناطیسی بر بدن توسط مخترع جوان ایرانی در آلمان ابداع شد.
به گزارش خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) به گفته مخترع، کیف نانویی تلفن همراه ابداعی که با گذشت چند ماه از ثبت اختراع آن در آلمان مورد توجه وسیع کاربران تلفن همراه در کشورهای مختلف قرار گرفته، قادر است تا بیش از 99 درصد امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه را جذب و از تاثیرات زیانبار آن ها بر سلامت جلوگیری کند.
علی جاسب، مخترع ایرانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در تشریح پوششهای نانویی ابداعی خود گفت: در این طرح، با تزریق ترکیبات نانونقره به الیاف بافتی، پارچهای با خاصیت جذب امواج الکترومغناطیسی تولید و با استفاده از آن پوشش ویژه تلفن همراه ساخته شده که کاربر هنگام حمل تلفن و حتی در زمان مکالمه یا ارسال و دریافت پیام کوتاه، تلفن را همواره در داخل آن نگه میدارد و بدین ترتیب امواج ناشی از عملکرد تلفن همراه جذب این پوشش شده و از تماس آن با بافتهای مختلف بدن که آسیب و عوارض سوء متعددی در پی دارد پیشگیری میشود.
وی با بیان اینکه کیف نانویی تلفن همراه ابداعی در مدتی کوتاه در کشورهای فرانسه، هلند، سوییس، بلژیک، اتریش و هند نیز با استقبال مواجه شده است، خاطرنشان کرد: این پوشش تلفن همراه موسوم به ایوال که همچون دیوار الکترومغناطیسی عمل میکند، در مارس2007 در آلمان و همچنین در ایران به ثبت رسیده و آزمایشهای کیفی انجام شده توسط موسسه تحقیقات راداری و الکترومغناطیسی (وابسته به ارتش آلمان که یکی از معتبرترین مراکز تحقیقاتی در این حوزه است) کارایی چشمگیر پوشش ابداعی در جذب امواج و جلوگیری از اثرات زیان بار آن را تایید کرده است.
جاسب با اشاره به برخی مطالعات و گزارشات منتشره درباره عوارض امواج تلفن همراه گفت: تحقیقات متعدد، سرطانزا بودن امواج تلفن همراه و صدمات مختلف آن به سلولها و بافتهای مختلف بدن از جمله کاهش توان باروری مردان و تشدید خطر بروز بیماریهای مختلف مثل آلزایمر و پارکینسون و تضعیف سیستم دفاعی بدن را اثبات کرده است و البته چنین تحقیقات و یافتههایی همواره تحتالشعاع منافع تجاری کلان بازار بزرگ تلفن همراه بوده است.
وی با بیان این که اغلب کاربران تلفن همراه مشکلاتی چون احساس سوزش و سردرد، اختلال در خواب، کاهش تمرکز و افت حافظه را پس از مکالمه طولانی با تلفن همراه تجربه کردهاند، خاطرنشان کرد: با توجه به یافتههای مستند محققان، توصیهها و هشدارهای جدی درباره خطرات استفاده کنترل نشده از تلفن همراه در کشورهای مختلف مطرح است به طوری که در کشورهایی مثل سوییس، کانادا و اتریش به طور جدی درباره خطرات استفاده از تلفن همراه توسط کودکان و نوجوانان زیر 16 سال که از گروههای آسیبپذیرتر نسبت به امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه هستند به خانوادهها هشدار میدهند.
وی با بیان این که طبق تحقیقات، مبتلایان به برخی بیماریها مثل امراض قلبی، تالاسمی و دیابت نسبت به این امواج آسیبپذیرترند و همچنین استفاده همزمان تلفن همراه با وسایلی مثل تلویزیون، رایانه، ماکروفر به دلیل تداخل امواج و همچنین قرار گرفتن در فضاهای محصور مثل داخل خودرو یا هوای آلوده شهرها مخاطرات امواج تلفن همراه را تشدید میکند اظهار کرد: با توجه به این که تاثیرات سوء تلفن همراه علاوه بر کاربر کسانی را که در فاصله مشخصی از وی قرار دارند نیز تحت تاثیر قرار میدهد در برخی از کشورهای اروپایی بحث احتیاط و محدودیت در استفاده از تلفن همراه در اتوبوس و سایر اماکن پرازدحام دنبال میشود.
این مخترع درباره ایده ساخت پوششهای ضد امواج تلفن همراه گفت: سالها پیش از زمانی که نوجوان بودم و اولین نمونههای تلفن همراه در آلمان به بازار آمد از استفاده کنندگان پر و پا قرص این تلفنها بودم و یادم هست موقع مکالمه با تلفن همراه که آن موقع بسیار بزرگتر از نمونههای فعلی بود با سر درد مواجه میشدم. این مساله من را به فکر انداخت که تحقیقاتی درباره امواج تلفن همراه و تاثیرات آن انجام دهم.
مخترع کیف ضد امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه گفت: براساس تحقیقاتی که در جریان این اختراع انجام دادم تقریبا هیچ بافتی از بدن از تاثیرات امواج تلفن همراه مصون نیست. چون این پرتوها مستقیما بر ساختارهای بدن از جمله DNA، پروتیینها، آنزیمها و مولکولهای حیاتی مانند هموگلوبین خون تاثیر میگذارد و به عبارت دیگر ساختار ژنتیکی موجودات را درگیر میکند.
وی خاطرنشان کرد: در دوران دانشجویی حین تحقیقاتم در این مورد به یکی از پروژههای فضایی ناسا برخوردم که در آن برای جلوگیری از نفوذ امواج الکترومغناطیسی به تجهیزات فضایی آنها را با پوششی حاوی نقره میپوشانند. آن موقع بود که ایده استفاده از الیاف و پوششهای حاوی ذرات نقره به ذهن من رسید و در نهایت چنین پوششی را ساخته و سال گذشته به عنوان اختراع در آلمان ثبت کردم.
جاسب درادامه با بیان اینکه کیفهای ضد امواج ابداعی وی با توجه به اطلاع و حساسیت شهروندان اروپایی نسبت به مضرات پرتوهای الکترومغناطیس تلفن همراه نه تنها در آلمان که در کشورهای دیگر از جمله فرانسه، سوییس، اتریش و حتی هند با استقبال زیادی مواجه شده و نه به عنوان یک محصول تجاری بلکه به مثابه اختراعی در خدمت سلامت انسانها از طرف نهادهای مختلف و شرکتهای عرضهکننده محصولات سازگار با سلامت کودک مطرح شده است، اظهار کرد: دانشمندان و محققان زیادی خصوصا در کشورهایی مثل آلمان و سوئد و کشورهای دیگر از جمله ایران با انجام مطالعات و تحقیقات مختلف و بررسی بر روی حیوانات، اثرات امواج تلفن همراه را به روشنی نشان دادهاند مثلا در سوئد محققان با قرار دادن خرگوشهای آزمایشگاهی سالم در کنار یک گوشی تلفن همراه دریافتند پرتوهای ناشی از تلفن همراه چنان تاثیری بر خون و سلولهای مختلف دارد که در کمتر از یک سال میتواند به مرگ حیوان منجر شود. البته تصور نمیکنم هیچ کس حاضر باشد در چنین آزمایشی شرکت کند اگرچه نمونه نسبی چنین شرایطی را میتوان در افرادی که در برخی مشاغل مرتبط با امواج الکترومغناطیسی از جمله ایستگاههای رادار کار میکنند تا حدی مشاهده کرد.
وی خاطرنشان کرد: در آزمایشی دیگر با استفاده از دوربینهای حساس به حرارت تاثیرات امواج تلفن همراه بر یک تخم مرغ که در مقابل یک گوشی تلفن همراه روشن گذاشته شده بود بررسی شد که پس از تنها یک ساعت حدود نیمی از تخم مرغ سفت شد. در واقع امواج تلفن همراه همانند امواج اجاقهای ماکروویو عمل میکنند و بررسیهای محدودی که روی نمونههای انسانی با توموگرافی مغز حین مکالمه با تلفن همراه انجام شده نشان داده امواج تلفن همراه به تدریج و با طولانی شدن مکالمه، لایه لایه به سلولهای مغز نفوذ میکند که گزارش این آزمایش در سایت www.ewallbag.com (بخش آزمایشات) قابل مشاهده است.
این مخترع جوان در ادامه با بیان این که آسیب ناشی از امواج تلفن همراه در هنگام مکالمه و قرار دادن تلفن کنار گوش به حداکثر میرسد اظهار کرد: پیش از این، حداکثر کاری که برای کاهش خطرات امواج تلفن همراه بر مغز مطرح میشد استفاده از هندزفری بود در حالی که امواج تلفن همراه حتی از فاصله 30 سانتی متری هم به شدت به بدن اصابت میکنند به طوری که توصیه میشود زنان باردار حداقل دو متر با آن فاصله داشته باشند. طراحی کیفهای ضد امواج «ایوال» به نحوی است که تلفن همراه هنگام مکالمه هم از داخل آن خارج نمیشود و دو لایه از پوشش الیاف نانونقره بین تلفن و سر کاربر قرار میگیرد که بدون این که اختلالی در مکالمه ایجاد کند تا 99/99 درصد امواج را جذب میکند.
جاسب با بیان این که اثرات منفی تلفن همراه به زمان مکالمه محدود نشده و حتی هنگام حمل تلفن در محلهایی که پوشش آنتنها ضعیفتر است، گوشی فعال تر شده و کاربر در معرض سیگنالهای بیشتر و قویتر قرار میگیرد به ایسنا گفت: این مشکل در زمان سوار شدن در خودرو و با عبور از مناطق مختلف، دائما افزایش مییابد.
به گفته وی در این حالت با قرار دادن تلفن همراه در لفاف خارجی کیف ضدامواج و با گذاشتن آن در جیب لباس یا کیف دستی، میزان تشعشعات وارده به بدن به حداقل میرسد؛ در حالی که هیچ مشکلی در آنتندهی تلفن نیز ایجاد نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مورد دیگر کاربرد این اختراع در هنگام استراحت و زمانهایی است که کاربر به هر دلیل مایل به پاسخگویی به تلفن نیست. در این حالت فرد میتواند به سادگی تلفن را داخل جیب بزرگتر کیف تلفن همراه قرار داده و با بستن آن، گوشی را به طور کامل از دسترس خارج کند.